måndag 26 februari 2018

6 typer av falska människor som Empater känner sig obekväma med

Vi empater är duktiga på att veta vilka personer som är ok att umgås med och vilka som inte är det. När det gäller falska människor eller människor med negativa intentioner kan vi ofta känna igen dem på långt håll.

Empater är på vissa sätt lätta mål för falska människor, men för det mesta känner vi oss instinktivt obekväma med den här typen av personer. Falska människor försöker ofta nästla sig in i en empats liv, men vi känner oftast snabbt igen dem och utesluter dem på rent självförsvar. Nedan ser du en lista på de vanligaste typerna av falska personer som verkligen får oss empater att känna oss obekväma.

Om du är empat kommer du snabbt att känna igen de olika punkter på listan. Personer som passasr in på en eller flera punkter brukar ofta försvinna ur en empats liv väldigt snabbt, antingen för att vi fryser ut dem (självförsvar) eller för att de själva inser att vi inte kommer släppa in dem så de väljer att gå vidare. Har du kommit i kontakt med någon av dessa typer någon gång?

6 typer av falska människor som Empater känner sig obekväma med:
 
1.    Människor med enorma egon.
Människor med stora egon är ofta svåra att komma överens med över lag. De tror att de är bättre än alla andra och bryr sig inte om någon annans känslor. Dessa människor får oss empater att känna att vi helt enkelt slösar bort vår tid. Vi tycker inte om att omge oss med människor som är så negativa på insidan (som vi känner att de egentligen är).

2.    Människor som är alldeles för falska.
Empater känner instinktivt när någon är äkta, genuin och när någon inte är det. Personer som är överdrivet falska har ingen plats i en empats liv. Vi empater värdesätter äkthet och ärlighet och att se något i dess råa form, och blandar man falskhet med äkthet så blir det problem. Speciellt om någon medvetet sätter upp en fasad.

3.    Människor som är alldeles för aggressiva.
Av någon anledning dras aggressiva människor till empater, de tror att empaten kan fixa dem och deras problem, men det kan vi inte. Empater utsätter inte sig själva för fara för att hjälpa någon annan när det gäller något i den här stilen. Om du hotar en empat är det bäst att du ångrar dig snabbt och backar, en empat tar ingen skit.

4.    Människor som bara vill manipulera andra.
Empater tycks också attrahera dem som tycker om att manipulera andra. Vi empater tror att vi hjälper någon, medan personen i fråga bara utnyttjar oss. Vi kanske inte känner igen den här typen av falskhet på en gång, men med tiden kommer den där obekväma känslan fram mer och mer. (Vissa kan t.o.m. få fysiska besvär när de umgås med falska människor, som illamående och yrsel.) När det händer kommer empaten vilja bryta banden och det är alltid det bästa en empat kan göra i en sån här situation.

5.    Människor som är för materialistiska.
Den här typen av människor får alltid oss att känna oss obekväma. De får oss att känna att vi är den som försöker för mycket och aldrig kan passa in. Till slut inser vi att det går att umgås med den här typen av människor i små doser, men inte mer. Vi utesluter dem sällan ur våra liv, de är ju egentligen inte oärliga, de har bara andra prioriteringar än vad vi har.

6.    Människor som inte vet hur man talar sanning.
Vi empater kan oftast känna när någon ljuger och när vi hamnar i situationer då vi inte kan konfrontera den som ljuger så uppstår problem. Vi tenderar här att vara den som backar bort, och det gör vi rätt i. Ingen bör låta någon ljuga en rätt upp i ansiktet.

Empater känner sig obekväma runt väldigt många olika typer av människor. Med det sagt vet vi ofta instinktivt hur vi ska hantera dem och vi bör lyssna på vår intuition.

-    Koala -

Originalartikeln på engelska hittar du här: 6 types of inauthentic people empaths feels out of place around

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar